Ik bied jou als Doula:

  • pre-natale coaching: 3 privé-lessen van 2 uur waarin al jullie vragen beantwoord worden en ik jullie compleet voorbereid op de bevalling. Bedrag: €255-.
  • geboorte coaching: 1 ontmoeting van mij met je verloskundige of gynaecoloog tijdens 1 van jullie consults, onbeperkt app- en telefonisch contact met mij tijdens de hele zwangerschap, continue ondersteuning bij de bevalling,  een post partum bezoek waar we de geboorte bespreken en waarbii jullie een uitgebreid Geboorte-verslag ontvangen. Tijdens de hele periode dat de bevalling zou kunnen beginnen, kunnen jullie mij 24/7 oproepen. (Dat betekent 3 weken voor, tot 2 weken na de uitgerekende datum). Bedrag: €600-.
INSCHRIJVEN

Bevallingsondersteuning (Doula)

Veilig voelen en gehoord worden zijn kernwoorden voor een goede bevallingservaring! Hoe meer je jezelf kunt zijn tijdens je zwangerschap en bevalling hoe meer rust en kracht je zult ervaren. Het is niet altijd makkelijk om dat te bereiken want soms zijn er veel lagen die eerst doorbroken moeten worden. Lagen die alles te maken hebben met hoe het leven je  gevormd heeft, met hoe je je hebt aangepast en hoe je jezelf altijd hebt beschermd.  Soms zijn die lagen hard.  Met aandacht worden die lagen zachter. Een geboorte van een kindje is van nature een proces van verzachting. Hoe mooi zou het zijn, als jij,  juist bij de bevalling dichterbij jezelf kunt zijn dan je misschien wel ooit geweest bent.

In de weken voorafgaand aan de bevalling ga ik  jullie goed leren kennen en  verdiepen we ons in wat voor jou en jullie nou echt belangrijk is! Tijdens de hele bevalling ben ik bij jullie en zorg voor veiligheid, geef mentale support en praktische ondersteuning. Meestal ben ik actief bezig, soms op de achtergrond. Het enige wat telt voor mij is: wat heb jij nodig en wat heeft je partner nodig!

Ik werk naast de verloskundige en doe geen medische handelingen maar ondersteun je op fysiek, emotioneel en mentaal gebied. De verloskundige kan opgeroepen worden voor meerdere bevallingen en kan dus even weg zijn en in het ziekenhuis heb je soms met wisselende diensten te maken. Ik ga niet weg, ik blijf bij je.  De continue aanwezigheid van een vertrouwd persoon geeft rust en zorgt voor ontspanning tijdens de ontsluiting (dit is bewezen*).

De opleiding tot TRE provider heeft mij geleerd hoe ons zenuwstelsel precies werkt en hoe je als zorgverlener het zenuwstelsel kunt beinvloeden. (Poly Vagal Theory) Ik ervaar deze kennis  als een enorme meerwaarde  in mijn werk als Doula.

De pre natale sessies zijn gebaseerd op de cursus Samen Bevallen  die ik al ruim 15 jaar geef aan zwangere vrouwen en hun partners. Ademtechnieken en houdingen die de fysiologie ondersteunen nemen krijgen ook veel aandacht tijdens de voorbereiding.

Leuk als je me belt voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Mocht je liever eerst je vragen beantwoord hebben, aarzel niet me te bellen.

*Bewezen voordelen inzet doula volgens Marshall H. Klaus & John H. Kennell

  • Kortere bevallingen
  • Minder keizersneden
  • Minder kunstverlossingen
  • Minder vraag naar pijnbestrijding
  • Minder weeen opwekkende middelen nodig
  • Partner is actiever betrokken bij de geboorte
  • Hogere tevredenheid over de bev