Doula pakket

  • pre-natale coaching: 3 privé-lessen van 2 uur waarin ik jullie compleet voorbereid op de bevalling. Kosten €240,-.
  • geboorte coaching: 1 ontmoeting van mij met je verloskundige of gynaecoloog tijdens 1 van jullie consults, onbeperkt app- en telefonisch contact met mij tijdens de hele zwangerschap, continue ondersteuning bij de bevalling, een bezoekje in de kraamweek en een post partum bezoek waar we de geboorte bespreken en waarbii jullie een uitgebreid Geboorte-verslag ontvangen. Tijdens de hele periode dat de bevalling zou kunnen beginnen, kunnen jullie mij 24/7 oproepen. (Dat betekent 3 weken voor, tot 2 weken na de uitgerekende datum). Kosten €500-.
INSCHRIJVEN

Bevallingsondersteuning (Doula)

Als doula ben ik er tijdens de hele bevalling voor jou! En voor je partner! In een actieve rol of op de achtergrond, om te zorgen dat jij je veilig voelt, zodat jij je op je zelf kan focussen en weet/voelt dat er naar jou wordt geluisterd.

Ik werk naast de verloskundige en doe geen medische handelingen maar ondersteun je op fysiek, emotioneel en mentaal gebied. De verloskundige kan opgeroepen worden voor meerdere bevallingen en kan dus even weg zijn en in het ziekenhuis heb je soms met wisselende diensten te maken. Een Doula blijft de hele bevalling bij je! De continue aanwezigheid van een vertrouwd persoon geeft rust en zorgt voor ontspanning tijdens de ontsluiting (dit is bewezen*). Ontspanning zorgt voor krachtige weeën en daardoor kan de ontsluiting sneller verlopen.

Ik ben opgeleid om emotionele en praktische begeleiding te kunnen geven tijdens zwangerschap en geboorte. Naast je te helpen met een goede ademhaling, help ik bij het geven van tegendruk bij rugweeën, denk ik creatief mee over mogelijke houdingen waarin je de weeën weer aan kan en bewaak ik  jullie wensen rondom de bevalling. Ik zal jullie motiveren, stimuleren en adviseren, maar wanneer jullie me niet nodig hebben dan ben ik onzichtbaar.

Leuk als je me belt voor het maken van een kennismakingsgesprek. Zo’n gesprek is geheel vrijblijvend, het is namelijk erg belangrijk dat het tussen ons beide klikt. Tijdens onze ontmoeting kunnen we praten over waar jij behoefte aan hebt en wat ik voor jullie zou kunnen betekenen.

*Bewezen voordelen inzet doula volgens Marshall H. Klaus & John H. Kennell

  • Kortere bevallingen
  • Minder keizersneden
  • Minder kunstverlossingen
  • Minder vraag naar pijnbestrijding
  • Minder weeen opwekkende middelen nodig
  • Partner is actiever betrokken bij de geboorte
  • Hogere tevredenheid over de bev