Je bent zwanger! Gefeliciteerd!

Heb jij  je onderstaande puntjes al eens gerealiseerd?:

  • Alles wat je eet en drinkt maar ook wat je voelt bereikt  jouw baby in de baarmoeder.
  • Jouw bevallingservaring  neem je je hele leven met je mee. Dit geldt voor jou als moeder maar ook voor je baby!

Ik als Bevallingscoach wil jou graag begeleiden naar een vitale zwangerschap zonder stress. Samen  duiken we in een voorbereiding waarin jij centraal staat.  Het proces van de hele bevalling kunnen we niet beinvloeden maar wel hoe je alles straks zult ervaren. Je betrokken voelen is van grote invloed hoe jij straks terugkijkt op de geboorte. De rol van jouw (bevallings)partner is daarbij heel belangrijk, daarom doen we de voorbereiding meestal met z’n drietjes.

Ik ben Annemiek Gassner.  Toen ik in 2004 beviel van mijn 3e en 4e kindje, betekende dat voor mij het roer-om op werkgebied.  Bevallen is een “life event”,  ik wilde er veel meer van weten en startte met de opleiding tot zwangerschapsdocente Samen Bevallen.

Vanaf 2007 heb ik als docent vele cursussen gegeven bij Het Geboortecentrum in Hoofddorp. Tijdens een cursusavond werd ik gevraagd of ik een stel tijdens de bevalling wilde ondersteunen. Deze bijzondere ervaring leidde mij naar de Doula opleiding  in Utrecht (diploma 2009).

Kort daarna vertrok ik met mijn gezin voor een jaar naar Kansas. Ik verdiepte mij daar in het Amerikaanse bevallingssysteem. Naast de high tech zorg maakte ik kennis met een  bijzondere vroedvrouw in Tennessee Ina May Gaskin. Zij inspireerde mij enorm.  Zij liet mij nog meer inzien dat angst en stress van grote invloed zijn op de bevalling maar ook op de ontwikkeling van het kindje in de baarmoeder. Weer terug in Nederland ben ik de opleiding tot Stress counselor bij Sonnevelt gestart. (diploma 2017)

Na een heftige gebeurtenis is er naast praten soms meer nodig om stress en trauma te kunnen verwerken.  Deze inzichten brachten mij naar Tension /Trauma Releasing Exercises  van David Bercelli (diploma 2019)  Een krachtige methode die er voor zorgt dat diepe chronische stress en trauma in je lichaam los gelaten wordt. Puur fysiologisch! Zonder te praten!

Ontdek de  mogelijkheden op mijn site, of leuk als je belt dan overleggen we wat de best passende coaching is voor jou. Je hoeft geen pakketten af te nemen, losse sessies zijn ook mogelijk.

Ik wens je een gezonde zwangerschap toe!
Annemiek

Annemiek Gassner

Opleidingen

  • Opleiding tot zwangerschapsdocente Samen Bevallen, Amersfoort
  • Vakgerichte Doula opleiding Utrecht
  • Midwife assistant The Farm Midwifery Center, Tennessee by Ina May Gaskin Usa
  • Birth and Beginnings Education, Babe course, Olathe Kansas Usa
  • Stress Counselling/ Sonnevelt Opleidingen Utrecht
  • Baringspijn vanuit neurowetenschappelijk perspectief, door Irene Veringa en B van Cranenburgh Amsterdam
  • Opleiding Tension Releasing Exercises Nederland, Amsterdam door Daan Timmer
  • Perinatale psychologie door Geboorte in Kaart, Raalte

“Het verhaal van ons leven begint al voor de geboorte”

Anna Verwaal

“op papier was mijn bevalling heftig, ik heb het zelf door de betrokkenheid niet zo ervaren”

Sabrina, cursiste Samen Bevallen

Bevallen is een life experience. Je kunt niet alles beïnvloeden maar wel hoe je de journey ervaart

-

“Tre doorbreekt de fysiologische, neurologische – en biologische cyclus die bij spanning ontstaat”

David Bercelli