Welkom!

 • Jouw levensstijl als zwangere is enorm belangrijk! Wat je eet, drinkt, voelt en ervaart bereikt en beinvloedt jouw baby in de baarmoeder.
 • Een positieve geboorte is een ervaring die jij en je kindje het hele leven meenemen.

Gefeliciteerd! Je bent zwanger! Heb jij over bovenstaande punten wel eens nagedacht?

De missie van mij als Bevallingscoach is jou te begeleiden naar een vitale zwangerschap zonder stress en samen  in de voorbereiding te duiken, naar een bevallingservaring waarin jij centraal staat.  Het hele proces van de bevalling kunnen we niet beinvloeden maar wel hoe je het zal ervaren. Je betrokken voelen is van grote invloed hoe jij straks terugkijkt op de geboorte. De rol van jouw (bevallings)partner is daarbij essentieel.

Ik ben Annemiek Gassner.  In 2004 beviel ik van een 2-ling en dat betekende voor mij het roer-om op werkgebied.  Bevallen is echt een “life event”,  ik wilde er veel meer van weten en startte met de opleiding tot zwangerschapsdocente Samen Bevallen.

Vanaf 2007 heb ik als docent vele cursussen gegeven bij Het Geboortecentrum in Hoofddorp. Tijdens een cursusavond werd ik gevraagd of ik een stel tijdens de bevalling wilde ondersteunen. Deze bijzondere ervaring leidde mij naar de Doula opleiding  in Utrecht (diploma 2009).

Kort daarna vertrok ik met mijn gezin voor een jaar naar Kansas. Ik verdiepte mij daar in het Amerikaanse bevallingssysteem. Naast de high tech zorg maakte ik kennis met een  bijzondere vroedvrouw, Ina May Gaskin. Zij inspireerde mij enorm en liet mij nog meer inzien, dat angst en stress van grote invloed zijn op het verloop van de bevalling.

Bij Sonnevelt Opleidingen heb ik in 2017 mijn diploma Stress counselor behaald.  Niet iedereen heeft in tijden van stress behoefte om te praten, en in de verwerking van een heftige gebeurtenis is er vaak meer nodig. Deze inzichten brachten mij naar Tension /Trauma Releasing Exercises  van David Bercelli (diploma 2019)  Een zelfhulp methode waarmee je je lichaam diepe chronische stress en trauma kan loslaten. Puur fysiologisch! Zonder te praten!  Op het filmpje op de pagina hoor je de enthousiaste toelichting van verloskundigen uit Amsterdam.

Ontdek de  mogelijkheden op mijn site, of, leuk als je belt dan overleggen we wat de best passende coaching is voor jou.

Ik wens je een fijne zwangerschap!
Annemiek

Annemiek Gassner

Opleidingen

 • Opleiding tot zwangerschapsdocente Samen Bevallen, Amersfoort
 • Vakgerichte Doula opleiding Utrecht
 • Midwife assistant The Farm Midwifery Center, Tennessee by Ina May Gaskin Usa
 • Birth and Beginnings Education, Babe course, Olathe Kansas Usa
 • Shantala massage voor baby’s, Massage Academie Nederland, Apeldoorn
 • Stress Counselling/ Sonnevelt Opleidingen Utrecht
 • Baringspijn vanuit neurowetenschappelijk perspectief, door Irene Veringa en B van Cranenburgh Amsterdam
 • Opleiding Tension Releasing Exercises Nederland, Amsterdam door Daan Timmer
 • Perinatale psychologie door Geboorte in Kaart, Raalte

“Het verhaal van ons leven begint al voor de geboorte”

Anna Verwaal

“op papier was mijn bevalling heftig, ik heb het zelf door de betrokkenheid niet zo ervaren”

Sabrina, cursiste Samen Bevallen

Bevallen is een life experience. Je kunt niet alles beïnvloeden maar wel hoe je de journey ervaart

-

“Tre doorbreekt de fysiologische, neurologische – en biologische cyclus die bij spanning ontstaat”

David Bercelli