Stress Ontladen (TRE)

  • Locatie: Mensendieckpraktijk in Naarden
    House of Vitality in Hilversum
  • Prijs: 75 euro voor 75 minuten
INSCHRIJVEN

Stress Ontladen TRE®

Met de 7 eenvoudige Tension Releasing Exercises, die ontwikkeld zijn door David Bercelli, ervaar je weer rust en ontspanning in je lichaam.  Heel welkom voor een sneller herstel na de bevalling, tijdens de eerste turbulente jaren van een jong gezin of bij de verwerking van een bevalling die anders liep dan je je voorgesteld had. De verloskundige op het filmpje op deze pagina vertelt over de kracht van TRE tijdens de bevalling.

De trillingen die opgeroepen worden door de oefeningen zorgen ervoor dat de opgebouwde stress en spanning in je lichaam losgelaten worden. Puur fysiologisch, niet moeilijk en voor iedereen geschikt.  Als gecertificeerd TRE®-provider begeleid ik je met deze krachtige methode. Wanneer je weet hoe TRE® werkt  kan je de methode overal zelf inzetten. Op elk moment wanneer jij het nodig hebt!

Effecten:
afname stress, angst en piekeren
afname Post Traumatische Stress Symptomen
verbeterde stemming
verbeterde slaap
afname blessure en spierpijn
meer energie en uithoudingsvermogen
verbeteren van oud letsel
verlichten van symptomen bij chronische somatiek
Wetenschappelijk onderzoek vind je op de internationale website.

Heb je een lange periode stress gehad of heb je iets naars meegemaakt wat je niet kwijtraakt? Gespannen spieren en een opgejaagde gevoel in je lichaam zijn vast bekend voor je. Om goed te kunnen functioneren is het belangrijk dat je de spanning en de stresshormonen weer loslaat als het voorval of de periode voorbij is. Ons centrale zenuwstelsel is ook zo samengesteld dat als je iets heftigs meemaakt, de opgebouwde spierspanning zich erna direct los schudt. Denk aan de trillingen die je voelt als je net ontsnapt aan een botsing, of wat je voelt als je enorm geschrokken bent. Dat trillen heeft een hele belangrijk functie. Het helpt het lichaam  terug te keren naar een ontspannen staat. Helaas onderdrukken wij, als mens, vaak dit mechanisme. Mentaal vinden wij dat trillen van spanning een zwaktebod is, het hoort niet. We doen er alles aan dat het stopt. Maar door het te onderdrukken houd je juist de opgebouwde stress vast in je lichaam! TRE ontlaadt deze spanning!

Contra indicaties
Wees voorzichtig met TRE bij de eerste maanden van de zwangerschap en bij letsel wat nog niet genezen is. Bij lichamelijke problemen vraag je eerst toestemming van je arts om te mogen bewegen en belasten.

Ontstaan TRE®
TRE® wordt in inmiddels meer dan 40 landen met succes gebruikt bij allerlei vormen van stress, maar oorspronkelijk is het ontwikkeld als zelfhulpmethode om trauma’s te verwerken. De geestelijk vader, dr. David Berceli, is een traumatherapeut uit de VS, die jarenlang in oorlogsgebieden heeft gewerkt en gewoond.

TRE® is er op gericht de spanning die bij een trauma in het lichaam wordt opgebouwd, te ontladen. Door de fysieke ontlading van spanning, geeft het lichaam signalen door aan het brein dat het gevaar is geweken, dat het veilig is. Van de emoties en herinneringen die tijdens het trauma zijn ontstaan, blijven fragmenten ‘hangen’ in het werkgeheugen, waardoor ze steeds weer heftig omhoog komen in allerlei situaties. Door TRE® te doen kunnen die fragmenten verwerkt worden en als het ware verplaatst worden naar het ‘archief’ geheugen. Je hoeft daar niet bij na te denken of te praten. De verwerking vindt grotendeels plaats op onbewust niveau en in behapbare stukjes.

TRE® een goede aanvulling op psychotherapie, enerzijds om een eventueel gevoel van onrust in het lichaam te verminderen en anderzijds kan psychotherapie effectiever zijn als het ook langs de fysieke kant benaderd wordt.

Op Traumaprevention.com en op TRE-Nederland.nl vind je meer informatie.