Stresscounseling

  • Plaats: Mensendieckpraktijk Naarden
    House of Vitality Hilversum
  • Tijdsduur: 75 minuten
  • Prijs: €60,-
INSCHRIJVEN

Stresscounseling 

“Het verhaal van ons leven begint al voor de geboorte.”

Alles wat je eet, drinkt EN voelt tijdens de zwangerschap, bereikt het mensje in wording bij jou in de baarmoeder.

Als wij samen om de tafel gaan voor een  stress counsel gesprek dan gaan we op zoek naar facetten in jouw gedrag die jou niet helpen. We gaan kijken waar jij vaak tegenaan loopt en hoe jij gewend bent dingen aan te pakken.  Je omgeving kun je niet veranderen, je kunt wel zelf aan de slag gaan om er anders naar te kijken en er anders mee om te gaan. Naast ons gesprek is er ruimte voor praktische oefeningen die je direct kunt inzetten om stress op lichamelijk of geestelijk niveau te verminderen. Verder leggen we jouw  levensstijl onder de loep en  vergelijken  deze met de vitaliteitspiramide. Je krijg direct inzichten hoe je morgen al verandering kunt maken naar een leven met minder stress!

Bij stress, maakt je lichaam zich  klaar voor actie. Het zorgt ervoor dat we gevaar herkennen en er direct naar gaan handelen. De stresshormonen adrenaline en cortisol worden aangemaakt, je spieren spannen zich aan, je ademhaling versnelt en je hartslag gaat omhoog. Hierdoor kan je goed presteren of snel handelen als een situatie erom vraagt. Prachtig, maar als je te veel of te lang stress hebt dan wordt het chronisch en heeft het negatieve gevolgen en deze stresshormonen bereiken de baby via de placenta! Veel onderzoeken*  hebben laten zien dat bij aanhoudende en langdurige stress de ontwikkeling van de baby wordt beinvloed.  Af en toe een stressvolle dag beleven is niet erg.  Belangrijk is dat er weer ruimte komt voor rust en herstel.

Het andere waar ik het graag met je over wil hebben is de rol van angst en stress op het verloop van de bevalling. Angst remt. Wist je dat de baarmoeder een heel verlegen orgaan is en zich alleen opent als het zich op z’n gemak voelt? Anders gezegd;  jouw emoties beinvloeden het geboorteproces.  Het stresshormoon adrenaline moeten we vermijden, het hormoon oxytocine moeten we in grote hoeveelheden verwelkomen. Hoe je dat kunt doen wil ik je heel graag vertellen.

* oa onderzoek: Effects of prenatal stress on temperament and problem behavior of toddles, Children and Adolescent Psychiatry, Erasmus Medical Centre, Rotterdam)